Domácí kachna na divoko trošku jinak

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

domácí kachna
3 bobkové listy
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
lžička granulovaného česneku
2 polévkové lžíce soli
3 lžíce medu
kmín na posypání
5 cibulí (1 do vývaru a 4 drobně nakrájené do pekáče)

Postup přípravy receptu

  1. Jelikož mám mizernou troubu, tak mám na kachnu fígl a to takový: Rozporcuju ji na 4 díly a dám na 2 hodky vařit se všemi ingrediencemi krom kmínu a medu.

  2. Pak ji přeložím do pekáče a řádně zakmínuju.

  3. Z vývaru, medu a malé lžičky soli si připravím směsku na potírání během pečení při 200°C.

  4. Samozřejmě podlévám zbylým vývarem, dokud se kachnička neudělá do zlatova. Musí se krásně rozsýpat na jazyku. Proto dle stáří kachny přidám no, 15-20 minut. Jo, sosík lehce zapráším polohrubou moukou, nedělají se hrudky. Solamyl nepoužívám. No a pak jak kdo chce, buď bramborový nebo houskový knedlík. Samozřejmě červené zelí. My ho máme rádi spíš více sladší, ale to už záleží na vás. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!