Domácí kachna na divoko trošku jinak
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- domácí kachna
- 3 bobkové listy
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- lžička granulovaného česneku
- 2 polévkové lžíce soli
- 3 lžíce medu
- kmín na posypání
- 5 cibulí (1 do vývaru a 4 drobně nakrájené do pekáče)
Postup Domácí kachna na divoko trošku jinak
Postup přípravy receptu
-
Jelikož mám mizernou troubu, tak mám na kachnu fígl a to takový: Rozporcuju ji na 4 díly a dám na 2 hodky vařit se všemi ingrediencemi krom kmínu a medu.
Pak ji přeložím do pekáče a řádně zakmínuju.
Z vývaru, medu a malé lžičky soli si připravím směsku na potírání během pečení při 200°C.
Samozřejmě podlévám zbylým vývarem, dokud se kachnička neudělá do zlatova. Musí se krásně rozsýpat na jazyku. Proto dle stáří kachny přidám no, 15-20 minut. Jo, sosík lehce zapráším polohrubou moukou, nedělají se hrudky. Solamyl nepoužívám. No a pak jak kdo chce, buď bramborový nebo houskový knedlík. Samozřejmě červené zelí. My ho máme rádi spíš více sladší, ale to už záleží na vás. Dobrou chuť.