Domácí burger pečený v troubě
Recepty, Mleté masoSuroviny
- cca 360 g mletého masa
- 2 vejce
- sůl
- 1 čajová lžička bazalky
- 1 čajová lžička oregana
- 4 jarní cibulky
- 1 lžíce olivového oleje
- kukuřičná strouhanka na zahuštění
Postup Domácí burger pečený v troubě
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulku nakrájíme na půlkolečka nebo kolečka a krátce osmahneme na oleji.
Do mísy dáme maso a do něj rozklepneme 2 vejce. Pořádně promícháme.
Osolíme, přidáme bazalku, oregano, jarní cibulku a vytvoříme směs. Podle potřeby zahustíme kukuřičnou strouhankou.
Na plech dáme pečící papír, který polijeme vodou.
Z masa vytvoříme rukou namočenou ve vodě placičky, které dáme na pečící papír a ještě je polijeme vodou.
Pečeme v troubě vyhřáté na cca 220 stupňů, asi 30 minut.
Asi po 20 minutách burgery zkontrolujeme, potřeme vodou a dopečeme.
Můžeme podávat s brambory, dát je do bulky a různě je ozdobit zeleninou.