Domácí burger pečený v troubě

Recepty, Mleté maso

Suroviny

cca 360 g mletého masa
2 vejce
sůl
1 čajová lžička bazalky
1 čajová lžička oregana
4 jarní cibulky
1 lžíce olivového oleje
kukuřičná strouhanka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku nakrájíme na půlkolečka nebo kolečka a krátce osmahneme na oleji.

  2. Do mísy dáme maso a do něj rozklepneme 2 vejce. Pořádně promícháme.

  3. Osolíme, přidáme bazalku, oregano, jarní cibulku a vytvoříme směs. Podle potřeby zahustíme kukuřičnou strouhankou.

  4. Na plech dáme pečící papír, který polijeme vodou.

  5. Z masa vytvoříme rukou namočenou ve vodě placičky, které dáme na pečící papír a ještě je polijeme vodou.

  6. Pečeme v troubě vyhřáté na cca 220 stupňů, asi 30 minut.

  7. Asi po 20 minutách burgery zkontrolujeme, potřeme vodou a dopečeme.

  8. Můžeme podávat s brambory, dát je do bulky a různě je ozdobit zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!