Sanijet kafta - mlete maso na plechu

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mletého hovězího masa (nejlépe čerstvé umletého)
1 menší cibule
hrstka hladkoliste petrželky
hrstka čerstvého koriandru
pár lístků čerstvě máty
2 lžičky mletého nového koření
1 lžička mleté skořice
1 lžička rajského protlaku
trocha polévkového koření (Vegeta, Podravka)
sůl
pepř
brambory
rajčata
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrajime na drobno, promichame s mletym masem, pridame drobne posekanou petrzelku, koriandr a matu.

  2. Vmichame nove koreni, skorici, rajsky protlak, polevkove koreni, sul, pepr a rukou radne propracujeme.

  3. Masovou smes prendame na plech nebo do zapekaci nadoby (ja pouzila kulatou o prumeru 34 cm) a rukama rozprostreme (viz. foto).

  4. Kraje lehce vytahneme, maso se spece. Vrstva masa by nemela byt prilis silna, asi 0,5 cm.

  5. Maso poklademe platky brambor, rajcat a cibule (ja dala celkem 4 cibule, 2 vetsi brambory a 3 velka rajcata). Zeleninu osolime a operime.

  6. Zalijeme vodou, cca 3 - 4 dcl, zelenina je temer potopena, a pri 200 stupnich (horni a dolni ohrev) odkryte 80 minut peceme.

  7. Cast vody se odpari, cast vody se smicha s vypekem z masa a zeleniny a dostane lahodnou chut.

  8. Hotove nakrajime a podavame s chlebem, pomazankou z cizrny (hummus) a zeleninovymi salaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!