Sanijet kafta - mlete maso na plechu
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1/2 kg mletého hovězího masa (nejlépe čerstvé umletého)
- 1 menší cibule
- hrstka hladkoliste petrželky
- hrstka čerstvého koriandru
- pár lístků čerstvě máty
- 2 lžičky mletého nového koření
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička rajského protlaku
- trocha polévkového koření (Vegeta, Podravka)
- sůl
- pepř
- brambory
- rajčata
- cibule
Postup Sanijet kafta - mlete maso na plechu
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrajime na drobno, promichame s mletym masem, pridame drobne posekanou petrzelku, koriandr a matu.
Vmichame nove koreni, skorici, rajsky protlak, polevkove koreni, sul, pepr a rukou radne propracujeme.
Masovou smes prendame na plech nebo do zapekaci nadoby (ja pouzila kulatou o prumeru 34 cm) a rukama rozprostreme (viz. foto).
Kraje lehce vytahneme, maso se spece. Vrstva masa by nemela byt prilis silna, asi 0,5 cm.
Maso poklademe platky brambor, rajcat a cibule (ja dala celkem 4 cibule, 2 vetsi brambory a 3 velka rajcata). Zeleninu osolime a operime.
Zalijeme vodou, cca 3 - 4 dcl, zelenina je temer potopena, a pri 200 stupnich (horni a dolni ohrev) odkryte 80 minut peceme.
Cast vody se odpari, cast vody se smicha s vypekem z masa a zeleniny a dostane lahodnou chut.
Hotove nakrajime a podavame s chlebem, pomazankou z cizrny (hummus) a zeleninovymi salaty.