Dokonalý gyros

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

kuřecí prsní řízky
vepřové řízky (já kupuji pro mě a manžela dva kuřecí a jeden vepřový)
koření Gyros (kupuji sáček od Kotányi)
hranolky
zelí hlávkové (lepší je bílé)
rajčata
Na tzatziky:
1 salátová okurka
2 malé kelímky bílého jogurtu či zakysané smetany
sůl
pepř
několik stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme tzatziky: salátovou okurku oloupeme a nastrouháme. Já strouhám na větším struhadle, chutná nám to víc. Z nastrouhané okurky vymačkáme veškerou vodu, ta tam zůstat nesmí.

  2. Do vymačkané nastrouhané okurky přidáme bílý jogurt a promícháme. Osolíme, opepříme a přidáme asi 3 stroužky česneku. Vše dle chuti, musíte průběžně ochutnávat. Jestli máte radši pikantnější, nebojte se toho.

  3. Kuřecí i vepřové maso nakrájíme na nudličky. Osolíme a silně obalíme v koření gyros. U nás doma s ním vážně nešetříme. Na pánvi osmahneme. Napřed vepřové maso, protože mu trvá déle, než se zatáhne. Po chvíli k němu přidáme kuřecí.

  4. Připravíme hranolky, klasicky na oleji. Není to příloha, ale součást pokrmu, takže jich nemusí být tolik. Nakrájíme rajčata a hlávkové zelí do celé směsi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!