Divoký paprikový guláš s fazolemi
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg srnčího masa(já měla jelení, ale klidně může být jakékoliv nebo hovězí)
- 1 sklenka paprikové pasty
- 2 bílé papriky
- 2 polévkové lžíce rajského protlaku
- 1 plechovka fazolí
- 2 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- jalovec
- nové koření
- pepř
- sladká paprika
- pálivá paprika
- kmín
- čerstvá saturejka
- tymián
- sůl
- olej nebo sádlo
Postup Divoký paprikový guláš s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Na oleji nebo sádle si orestujeme cibulku do hněda, přidáme rajský protlak, taktéž orestujeme, abychom ho zbavili kyselosti a pak přidáme na kostky nakrájené maso. Necháme zprudka zatáhnout a přidáme koření. Až pustí maso šťávu, přimícháme paprikovou pastu a vaříme na mírném ohni cca hodinu. Podléváme malým množstvím vody nebo vývaru, vždy jen aby maso nebylo zcela potopené.
V této fázi přidáme pokrájené papriky a bylinky a ještě půl hodiny vaříme. Nakonec dáme prohřát fazole bez nálevu, česnek a prohřejeme. Zahustíme podle zvyklostí každého.