Divoký paprikový guláš s fazolemi

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg srnčího masa(já měla jelení, ale klidně může být jakékoliv nebo hovězí)
1 sklenka paprikové pasty
2 bílé papriky
2 polévkové lžíce rajského protlaku
1 plechovka fazolí
2 větší cibule
2 stroužky česneku
jalovec
nové koření
pepř
sladká paprika
pálivá paprika
kmín
čerstvá saturejka
tymián
sůl
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji nebo sádle si orestujeme cibulku do hněda, přidáme rajský protlak, taktéž orestujeme, abychom ho zbavili kyselosti a pak přidáme na kostky nakrájené maso. Necháme zprudka zatáhnout a přidáme koření. Až pustí maso šťávu, přimícháme paprikovou pastu a vaříme na mírném ohni cca hodinu. Podléváme malým množstvím vody nebo vývaru, vždy jen aby maso nebylo zcela potopené.

  2. V této fázi přidáme pokrájené papriky a bylinky a ještě půl hodiny vaříme. Nakonec dáme prohřát fazole bez nálevu, česnek a prohřejeme. Zahustíme podle zvyklostí každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!