Cuketa s vepřovou kotletou v hořčicovo cibulové marinádě
Recepty, MinutkySuroviny
- 300 g vepřové kotlety bez kosti/2 plátky po 150 g
- 300 g mladé cukety i se slupkou/délka zhruba 20cm
- Marináda:
- 1 velká cibule
- 1 lžíce oleje
- 6 lžic plnotučné hořčice
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- trochu mletého pepře
- trochu soli
- Dále budeme potřebovat:
- olej na smažení
- oříšek másla
- 2 lžíce sladké sojové omáčky
Postup Cuketa s vepřovou kotletou v hořčicovo cibulové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Cuketu důkladně opláchneme, nakrájíme na kolečka, silná 1 cm, po obou stranách osolíme a necháme 1/2 hodiny vypotit.
Mezitím nakrájíme cibuli na tenké půlměsíčky.
Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme a zlehka osolíme.
Hořčici vymícháme s olejem, pepřem, chilli a paprikou do hladké marinády.
Kolečka cukety osušíme, vložíme do mísy, přidáme maso, cibuli a marinádu. Nejlépe rukou vše promícháme, narovnáme do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice odpočinout, nejlépe do druhého dne.
Na rozehřátou grilovací pánev vložíme naložené plátky masa a do druhé pánve na rozehřátý olej dáme kolečka cukety i s cibulí. Vše opékáme 8 minut.
Poté suroviny na obou pánvích otočíme a opékáme dalších 8 minut..
Opečené plátky masa uchováme v teple.
Marinádu, co nám zbyla v nádobce, vypláchneme 1 dl vody a nalijeme do výpeku do grilovací pánve. Hezky ji vypláchneme a vše nalijeme do pánve s cuketou.
Přidáme máslo a zakápneme sojovou omáčkou. Necháme minutu na silném plameni provařit.
Na talíře dáme plátky masa, přidáme“oglazovanou“cuketu se šťávou a ozdobíme kouskem čerstvé zeleniny.