Čokoládový dort s pudinkovým krémem
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 7 vajec (odděleně)
- 180 g cukru krupice
- 80 g oleje
- 70 g hladké mouky
- 40 g hrubé mouky
- 50 g kakaa
- rum
- Krém:
- 2 čokoládové pudinky
- 700 ml mléka
- 2 lžíce cukr krupice
- 250 g másla
- 120 g cukru moučka
- 15 ml rumu
- Poleva:
- 50 g čokolády
- 15 g másla
- Podle potřeby:
- borůvky
- marmeláda
Postup Čokoládový dort s pudinkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu (22-23 cm) vyložíme pečícím papírem. Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu. Zpočátku šleháme samotné bílky. Až se vytvoří pěna, začneme pomalu přidávat cukr. Žloutky vyšleháme za postupného přidávání oleje. Přidáme k vyšlehaným bílkům a stěrkou promícháme. Obě mouky a kakao prosejeme do mísy a opatrně vmícháme do vyšlehané hmoty. Mícháme pouze stěrkou. Těsto dáme do formy a pečeme 35 min. Špejlí ozkoušíme. Korpus po částečném vychlazení otočíme dnem vzhůru bez formy. Vyrovnají se tím případné boule. Až vychladne zcela, rozřízneme ho na 2 části a pokapeme rumem.
Připravíme krém: Z mléka a práškového pudinku. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem do pěny a postupně budeme přidávat pudink. Nakonec přidáme rum.
Sestavení dortu: Na dolní část korpusu rozetřeme marmeládu s částí krému. Přiložíme druhý díl korpusu. Zbytkem krému dokončíme dort. Poté přidáme polevu s borůvkami. Necháme odpočinout a můžeme se do něj pustit.