Čokoládová pohanková kaše s malinovým rozvarem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 5 lžic loupané lámané pohanky
- 300 ml mléka (kravské, mandlové nebo kokosové)
- 2 lžíce agáve sirupu
- 2 čtverečky vysokoprocentní čokolády (alespoň 70%)
- 50 g malin
- Na ozdobení:
- maliny i další ovoce
- ořechy a semínka
Postup Čokoládová pohanková kaše s malinovým rozvarem
Postup přípravy receptu
-
Do malého kastrůlku dejte vařit mléko a přidejte do něj pohanku. Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne a pohanka nezměkne. Bude to trvat přibližně 10 minut.
Mezitím v jiném kastrůlku rozehřejte maliny s 1 lžící agáve sirupu. Ke konci vaření do kaše přidejte 1 lžíci agáve sirupu a 2 čtverečky čokolády. Pečlivě promíchejte.
Kaši servírujte s rozvarem a doplňte o ořechy a semínka podle vaší chuti.
Pohanková kaše patří mezi celozrnné výrobky, které je vhodné konzumovat i před spaním.