Čočkové kari se špenátem
Recepty, LuštěninySuroviny
- 350 g čočky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- olej
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžičky garam masala
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mletého chilli
- sůl
- pepř
- 250 g listového špenátu
- 200 ml kokosového mléka
- mouka na zahuštění
Postup Čočkové kari se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Čočku přebereme, promyjeme a přes noc namočíme do studené vody.
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Společně orestujeme na oleji. Ke konci restování přidáme kurkumu, garam masalu, zázvor a chilli a krátce osmažíme, aby se koření rozvonělo.
Přidáme slitou čočku a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 2 cm nad čočku.
Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Od bodu varu vaříme 20 min, podle potřeby můžeme dolít vodu, ale jen tak, aby sahala těsně nad čočku.
Poté vmícháme pokrájený špenát a kokosové mléko a společně ještě 5 minut povaříme.
Je-li směs příliš řídká, můžeme zahustit lžičkou mouky rozmíchané v malém množství studené vody. Na závěr dokořeníme podle chuti.