Kedlubnová polévka s vejcem
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 střední brambory
- 1 menší kedlubna
- (1 list z kedlubny bez stonku)
- 4 mrkve
- hrst jarní cibulky
- hrst pórku
- 1 vejce
- 1/2 masoxu
- 1/2 zeleninového bujónu
- lžička kmínu
- pepř
- sůl
- majoránka
- mouka
Postup Kedlubnová polévka s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Kedlubnu a 2 mrkve si nastrouháme na hrubém struhadle.
Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme lžíci másla. Necháme rozpustit. Poté přidáme nastrouhanou kedlubnu a mrkev. Krátce orestujeme a zasypeme 1 lžící hladké mouky. Zamícháme a zalijeme vodou.
Další 2 mrkve, pórek a cibulku nakrájíme na malá kolečka, brambory nakrájíme na drobné kostičky, list z kedlubny omyjeme horkou vodou a nasekáme na drobné kousíčky jako bylinky.
Vše přidáme do polévky. Poté přidáme bujóny, kmín a majoránku a vaříme do měkka. Ke konci v polévce rozmícháme celé vejce a dochutíme solí. Sypeme čerstvou pažitkou.