Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 8 větších brambor
- 4 plátky pikantní debrecínské slaniny nebo uzené kýty na bramborák na pánev
- 2 plátky pikantní debrecínské slaniny na bramborák do pekáčku nebo na plech
- 1 vejce
- 4 PL hladké mouky
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- kmín
- majoránka
- 3 stroužky česneku
- 1 PL medvědího česneku sušeného
- olej na smažení
- (a kdo chce, přidá mléko, to je ale podle každého)
Postup Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nebo uzené maso pokrájíme na plátky a posypeme promnutou majoránkou nebo jinýma bylinkama.
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme. Přidáme vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, lžíci sušeného medvědího česneku, sůl, pepř, kmín a ještě trošku majoránky. Těsto dobře promícháme.
Oddělíme si bramborákové těsto na pánev a na těsto do pekáčku /půl na půl/.
Na dno pánve s rozpáleným olejem dáme lžíci bramborákového těsta, na něj položíme plátek okořeněné debrecínské slaniny nebo uzeného masa a přikryjeme opět lžící bramborákové směsi.
Plněné bramboráčky opečeme po obou stranách pěkně dozlatova.
Další dva plátky uzeného masa pokrájíme na menší kousky a zamícháme do druhé části bramborákového těsta a dáme péci na plech s rozpáleným olejem. Pečeme také dozlatova.
Upečené bramborákové těsto pokrájíme a podáváme. Oboje je moc dobré.