Fritole di Carnevale (Benátské koblihy)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g vody
- 100 g mléka
- 40 g másla
- 30 g cukru
- vanilkový cukr
- 2 vejce
- strouhaná citronová kůra
- 1 lžíce rumu
- 420 g hladké mouky
- 150 g rozinek
- 21 g droždí
- špetka soli
- Na obalení:
- cukr písek
Postup Fritole di Carnevale (Benátské koblihy)
Postup přípravy receptu
-
Aspoň 2 hodiny předem do vody, (mimo recept) namočíme rozinky. Zvlášť ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme řidší, lepkavé těsto, které necháme asi hodinu kynout.
V menšim hrnci rozehřejeme olej tak, aby se v něm malinký kousek těsta, vhozený na zkoušku, smažil, ale zároveň ne tak moc, aby se olej nepřepaloval.
Na lehce omoučenou desku vykrajujeme lžící malé kousky těsta (v oleji hodně nabydou). Omoučenými prsty hromádku sebereme a vložíme do oleje. Smažíme vždy několik koblížků najednou, pokud se během smažení neotočí samy, pomůžeme jim vidličkou.
Není třeba těsto nějak formovat do kulata, smažením se z těch vložených patvarů vykouzlí většinou docela pravidelné kuličky. Usmažené fritole pokládáme na papírový ubrousek, po odsátí tuku obalujeme v cukru.