Fritole di Carnevale (Benátské koblihy)

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g vody
100 g mléka
40 g másla
30 g cukru
vanilkový cukr
2 vejce
strouhaná citronová kůra
1 lžíce rumu
420 g hladké mouky
150 g rozinek
21 g droždí
špetka soli
Na obalení:
cukr písek

Postup přípravy receptu

  1. Aspoň 2 hodiny předem do vody, (mimo recept) namočíme rozinky. Zvlášť ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme řidší, lepkavé těsto, které necháme asi hodinu kynout.

  2. V menšim hrnci rozehřejeme olej tak, aby se v něm malinký kousek těsta, vhozený na zkoušku, smažil, ale zároveň ne tak moc, aby se olej nepřepaloval.

  3. Na lehce omoučenou desku vykrajujeme lžící malé kousky těsta (v oleji hodně nabydou). Omoučenými prsty hromádku sebereme a vložíme do oleje. Smažíme vždy několik koblížků najednou, pokud se během smažení neotočí samy, pomůžeme jim vidličkou.

  4. Není třeba těsto nějak formovat do kulata, smažením se z těch vložených patvarů vykouzlí většinou docela pravidelné kuličky. Usmažené fritole pokládáme na papírový ubrousek, po odsátí tuku obalujeme v cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!