Vepřová panenka v medovo-česnekové marinádě
Recepty, Vepřové masoPostup Vepřová panenka v medovo-česnekové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na špalíčky. Česnek oloupeme a rozmačkáme v lisu.
Na marinádu smícháme olivový olej, česnek, med, sůl a pepř.
Špalíčky vepřové panenky zalijeme marinádou, pořádně promícháme a necháme uležet v ledničce. Je dobré nechat odležet co nejdéle, maso pak bude křehké.
Na pánvičku slijeme marinádu, když je rozpálená, přidáme panenku. Ze všech stran zprudka restujeme.
Přendáme do pekáčku a dáme do trouby. Pečeme, než je panenka měkká a skoro se rozpadá. V případě potřeby můžeme podlít vodou, ale ne moc, aby se nedusila, ale pekla.
Když je panenka měkká, marináda se může rozmixovat na šťávu, ale není to nutné.
Podáváme s brambory.