Malířova pochoutka z hovězího masa

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězího masa
8 tenkých plátků anglické slaniny
sůl
pepř
100 g mletého hovězího masa
30 g trvanlivého salámu (Poličan)
hrst sterilovaného hrášku
po 1/4 červené, zelené a žluté papriky
2-3 stroužky česneku
1/2 lžíce sekané petrželové natě
1/2 lžíce sekaného libečku
1 žloutek
1 velká cibule
2 lžíce kečupu
1 lžička octa
1 kostka hovězího bujónu
olej
2 lžíce smetany
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme náplň: mleté hovězí maso dáme do misky, přimícháme salám nakrájený na proužky, papriky nakrájené na malé kostičky, hrášek, sekanou petrželku, libeček, žloutek, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše promícháme a na chvilku odložíme do chladu.

  2. Plátky masa naklepeme, lehce osolíme, opepříme, na každý plátek rozložíme dva plátky anglické slaniny a vychlazenou náplň. Plátky zavineme a zpevníme nití. Na rozehřátém oleji je zprudka osmahneme a vyndáme na talíř. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme, vsypeme mouku, promícháme, přidáme kečup, krátce osmahneme, podlijeme vodou, vložíme opečené plátky, zastříkneme lžičkou octa, vhodíme bujón, opepříme a pod pokličkou dusíme doměkka.

  3. Když jsou závitky měkké, omáčku dochutíme a zjemníme smetanou. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!