Cizrna na zázvoru, paprice a rajském

Recepty, Luštěniny

Suroviny

cca 300 g cizrny
Do vody na vaření cizrny:
1 kávová lžička nové koření mleté
několik kuliček koriandru
1 kávová lžička sezamových semínek
několik kuliček černého pepře
1 polévkové lžíce sušené cibule (nahradíme lžící čerstvé cibule nakrájené nadrobno)
1 KL Bruskety bylinkové (lze vynechat)
Na pánev nebo kastrol (musí se tam vejít i cizrna):
tuk (já slunečnicový olej)
1/2 červené cibule
1/2 žluté cibule
4 stroužky česneku
asi 3 cm zázvoru
1 větší rajče
1 masitá žlutá paprika
na zahuštění: asi 2 polévkové lžíce hladké mouky (dle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme nejlépe přes noc, jinak alespoň na 6 hodin. Uvaříme ji v dostatečném množství vody, hladina by měla sahat asi 1,5 cm nad cizrnou. Do vody dáme výše uvedené přísady. Vaříme na skus (mně to v obyčejném hrnci trvalo cca 65 minut).

  2. Na pánvi nebo vhodné nádobě rozpálíme tuk, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený a očištěný zázvor a česnek, zpěníme. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a opékáme, přidáme nakrájené rajče na plátky a ještě restujeme cca 3 minuty.

  3. Vsypeme cizrnu i s nálevem a zahustíme moukou. Produsíme asi 15 minut a vypneme sporák. Dochutíme např. solí, pepřem, česnekem apod. a necháme ještě 5 minut spojit chutě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!