Cizrna na zázvoru, paprice a rajském
Recepty, LuštěninySuroviny
- cca 300 g cizrny
- Do vody na vaření cizrny:
- 1 kávová lžička nové koření mleté
- několik kuliček koriandru
- 1 kávová lžička sezamových semínek
- několik kuliček černého pepře
- 1 polévkové lžíce sušené cibule (nahradíme lžící čerstvé cibule nakrájené nadrobno)
- 1 KL Bruskety bylinkové (lze vynechat)
- Na pánev nebo kastrol (musí se tam vejít i cizrna):
- tuk (já slunečnicový olej)
- 1/2 červené cibule
- 1/2 žluté cibule
- 4 stroužky česneku
- asi 3 cm zázvoru
- 1 větší rajče
- 1 masitá žlutá paprika
- na zahuštění: asi 2 polévkové lžíce hladké mouky (dle potřeby)
Postup Cizrna na zázvoru, paprice a rajském
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc, jinak alespoň na 6 hodin. Uvaříme ji v dostatečném množství vody, hladina by měla sahat asi 1,5 cm nad cizrnou. Do vody dáme výše uvedené přísady. Vaříme na skus (mně to v obyčejném hrnci trvalo cca 65 minut).
Na pánvi nebo vhodné nádobě rozpálíme tuk, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený a očištěný zázvor a česnek, zpěníme. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a opékáme, přidáme nakrájené rajče na plátky a ještě restujeme cca 3 minuty.
Vsypeme cizrnu i s nálevem a zahustíme moukou. Produsíme asi 15 minut a vypneme sporák. Dochutíme např. solí, pepřem, česnekem apod. a necháme ještě 5 minut spojit chutě.