Hrníčkový koláč s rybízem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
3 vejce
1/2 hrnku cukru krystal
1 kypřící prášek
1 hrnek mléka
1 vanilkový cukr
olej či máslo na vymazání pekáče
polohrubou mouku na vysypání pekáče
ovoce (nejlépe čerstvé nebo mražené podle možnosti)

Postup přípravy receptu

  1. Vymažeme si nejdříve pekáč a vysypme polohrubou moukou.

  2. Do mísy si nasypeme mouku a přidáme cukr, olej či máslo, mléko.

  3. Vejce si od dělíme žloutky přidáme do mísy se surovinami a z bílků v jiné misce vyšleháme sníh. Suroviny v misce pečlivě promícháme do lepkavého těsta, přidáme kypřící prášek, promícháme a vmícháváme i vyšlehaný sníh.

  4. Poté těsto dáme do připraveného pekáče a rozetřeme po celé ploše. Navrch vložíme připravený rybíz či jiné ovoce a koláč dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme tak zhruba 20 minut.

  5. Pak vyjmeme z trouby a posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!