Hrníčkový koláč s rybízem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3 vejce
- 1/2 hrnku cukru krystal
- 1 kypřící prášek
- 1 hrnek mléka
- 1 vanilkový cukr
- olej či máslo na vymazání pekáče
- polohrubou mouku na vysypání pekáče
- ovoce (nejlépe čerstvé nebo mražené podle možnosti)
Postup Hrníčkový koláč s rybízem
Postup přípravy receptu
-
Vymažeme si nejdříve pekáč a vysypme polohrubou moukou.
Do mísy si nasypeme mouku a přidáme cukr, olej či máslo, mléko.
Vejce si od dělíme žloutky přidáme do mísy se surovinami a z bílků v jiné misce vyšleháme sníh. Suroviny v misce pečlivě promícháme do lepkavého těsta, přidáme kypřící prášek, promícháme a vmícháváme i vyšlehaný sníh.
Poté těsto dáme do připraveného pekáče a rozetřeme po celé ploše. Navrch vložíme připravený rybíz či jiné ovoce a koláč dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme tak zhruba 20 minut.
Pak vyjmeme z trouby a posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.