Šťáva (omáčka) k masu

Recepty, Omáčky

Suroviny

50 g uzeniny /použila jsem kuřecí Junior
50 g pórku / 1 velká hrst
10 ks cherry rajčátek
1 lžíce oleje
1 lžička hladké mouky
1/2 malá cibule
sůl
mletý pepř
250 ml studené vody

Postup přípravy receptu

  1. Uzeninu nakrájíme na jemné nudličky, pórek na tenké plátky a rajčátka překrojíme na 3 díly. Polovinu cibulky nakrájíme nadrobno, dáme ji do kastrůlku na rozehřátý olej, zasypeme moukou a usmažíme tmavší zásmažku(jíšku).

  2. Hotovou zásmažku zalijeme 250 ml studené vody a dobře promícháme. Přidáme zbývající suroviny, okořeníme a pod pokličkou necháme 10 minut slabým varem za občasného promíchání vařit. Poté pokličku odstraníme a podle potřeby tekutinu zredukujeme na námi požadovanou hustotu. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborem a vařeným, nebo pečeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!