Šťáva (omáčka) k masu
Recepty, OmáčkySuroviny
- 50 g uzeniny /použila jsem kuřecí Junior
- 50 g pórku / 1 velká hrst
- 10 ks cherry rajčátek
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička hladké mouky
- 1/2 malá cibule
- sůl
- mletý pepř
- 250 ml studené vody
Postup Šťáva (omáčka) k masu
Postup přípravy receptu
-
Uzeninu nakrájíme na jemné nudličky, pórek na tenké plátky a rajčátka překrojíme na 3 díly. Polovinu cibulky nakrájíme nadrobno, dáme ji do kastrůlku na rozehřátý olej, zasypeme moukou a usmažíme tmavší zásmažku(jíšku).
Hotovou zásmažku zalijeme 250 ml studené vody a dobře promícháme. Přidáme zbývající suroviny, okořeníme a pod pokličkou necháme 10 minut slabým varem za občasného promíchání vařit. Poté pokličku odstraníme a podle potřeby tekutinu zredukujeme na námi požadovanou hustotu. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborem a vařeným, nebo pečeným masem.