Citronová buchta „babeta“ bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 rovná lžička guaru
- 100 g cukru
- kůra z 1 citronu
- štáva ze 2 citronů
- 4 lžíce oleje
- cca 400 ml vody
- citronová poleva
- moučkový cukr
- citronová šťáva
- kapka oleje
- zdobení (cukrové)
Postup Citronová buchta „babeta“ bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Na těsto nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme (těsto bude tužší).
Nakonec přidáme citronovou šťávu a znovu promícháme. Je-li těsto příliš tuhé, naředíme ho trochou vody.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25 min.
Po upečení necháme buchtu krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se odspodu nezapařila.
Po vychladnutí potřeme citronovou polevou, kterou připravíme vymícháním moučkového cukru s citronovou šťávou a malou kapkou oleje, a ozdobíme cukrovým zdobením.