Citronová buchta „babeta“ bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 rovná lžička guaru
100 g cukru
kůra z 1 citronu
štáva ze 2 citronů
4 lžíce oleje
cca 400 ml vody
citronová poleva
moučkový cukr
citronová šťáva
kapka oleje
zdobení (cukrové)

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme (těsto bude tužší).

  2. Nakonec přidáme citronovou šťávu a znovu promícháme. Je-li těsto příliš tuhé, naředíme ho trochou vody.

  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25 min.

  4. Po upečení necháme buchtu krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se odspodu nezapařila.

  5. Po vychladnutí potřeme citronovou polevou, kterou připravíme vymícháním moučkového cukru s citronovou šťávou a malou kapkou oleje, a ozdobíme cukrovým zdobením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!