Zapečené kuřecí maso s bramborami

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 g kuřecích prsou (nebo stehenních řízků)
30 g cibule
10 g česneku
1 vejce
sůl
mletý pepř (lepší čerstvě mletý)
10 g Solamylu (je možné ho vynechat)
Na přílohu:
400 - 430 g brambor (nakrájené na menší kostky, lehce osolené)
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso si nakrájíme na drobnější kousky, přidáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, drobně nakrájenou cibuli, solamyl a důkladně promícháme.

  2. Můžeme si dochutit i jinak, s oblíbeným kořením.

  3. Pekáček si vyložíme papírem na pečení, na dno rozprostřeme část brambor, na ně masovou směs a zbytek brambor.

  4. Vše přiklopíme nebo zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut, záleží na teplotě trouby. Ke konci přípravy na chvíli odklopíme.

  5. Můžeme taktéž povrch posypat strouhaným tvrdým sýrem.

  6. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!