Zapečené kuřecí maso s bramborami
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g kuřecích prsou (nebo stehenních řízků)
- 30 g cibule
- 10 g česneku
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř (lepší čerstvě mletý)
- 10 g Solamylu (je možné ho vynechat)
- Na přílohu:
- 400 - 430 g brambor (nakrájené na menší kostky, lehce osolené)
- drcený kmín
Postup Zapečené kuřecí maso s bramborami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso si nakrájíme na drobnější kousky, přidáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, drobně nakrájenou cibuli, solamyl a důkladně promícháme.
Můžeme si dochutit i jinak, s oblíbeným kořením.
Pekáček si vyložíme papírem na pečení, na dno rozprostřeme část brambor, na ně masovou směs a zbytek brambor.
Vše přiklopíme nebo zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut, záleží na teplotě trouby. Ke konci přípravy na chvíli odklopíme.
Můžeme taktéž povrch posypat strouhaným tvrdým sýrem.
Podáváme se zeleninovým salátem.