Čirok se zelím a ořechy

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 cibule
2 lžíce oleje
1/4 hlávky bílého zelí
1 hrnek čirokového zrna
1,5 hrnku zeleninového vývaru
hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
1 lžíce sojové omáčky
čerstvé zelené bylinky (použila jsem petrželku a pažitku)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit. Vaříme doměkka, asi 50-60 minut, podle potřeby doléváme vodu.

  2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme zelí, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou doměkka (asi 15 minut).

  3. Uvařený čirok smícháme s podušeným zelím, nasekanými vlašskými ořechy a bylinkami.

  4. Dochutíme sojovou omáčkou, solí a čerstvě namletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!