Čirok se zelím a ořechy
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1/4 hlávky bílého zelí
- 1 hrnek čirokového zrna
- 1,5 hrnku zeleninového vývaru
- hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- 1 lžíce sojové omáčky
- čerstvé zelené bylinky (použila jsem petrželku a pažitku)
- sůl
- pepř
Postup Čirok se zelím a ořechy
Postup přípravy receptu
-
Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit. Vaříme doměkka, asi 50-60 minut, podle potřeby doléváme vodu.
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme zelí, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou doměkka (asi 15 minut).
Uvařený čirok smícháme s podušeným zelím, nasekanými vlašskými ořechy a bylinkami.
Dochutíme sojovou omáčkou, solí a čerstvě namletým pepřem.