Čínská slepice s červeným olejem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1 celá slepice
2-3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce červeného oleje s feferonkami
1 lžíce plnotučné hořčice
1 dcl bílého vína
1 dcl vývaru
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slepici uvaříme v osolené vodě tak, až nám maso odpadá od kosti, nejlépe v papiňáku.

  2. Necháme ji dostatečně vychladnout, zbavíme kůže a maso natrháme vidličkou po vláknu na tenké proužky.

  3. K masu přidáme olej, sójovou omáčku, víno, hořčici a vývar, osolíme a opepříme podle chuti.

  4. Připravujeme 1-2 dny před podáváním, pak to má tu správnou chuť.

  5. Je to vynikající předkrm nebo salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!