Čínská slepice s červeným olejem
Recepty, PředkrmySuroviny
- 1 celá slepice
- 2-3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce červeného oleje s feferonkami
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl vývaru
- pepř
- sůl
Postup Čínská slepice s červeným olejem
Postup přípravy receptu
-
Slepici uvaříme v osolené vodě tak, až nám maso odpadá od kosti, nejlépe v papiňáku.
Necháme ji dostatečně vychladnout, zbavíme kůže a maso natrháme vidličkou po vláknu na tenké proužky.
K masu přidáme olej, sójovou omáčku, víno, hořčici a vývar, osolíme a opepříme podle chuti.
Připravujeme 1-2 dny před podáváním, pak to má tu správnou chuť.
Je to vynikající předkrm nebo salát.