Čínská polévka s vepřovými játry

Recepty, Polévky

Suroviny

0,8 l hovězího vývaru nebo vody
2-3 lžíce zázvoru, nakrájeného na jemné nudličky
1 čili paprička ptačí oko
2 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžička oleje z pražených sezamových semínek
2 lžíce vína Shao xing
200 g vepřových jater
1 hlávka zelí pak choi
2 jarní cibulky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky, čili papričku na kousky. Vývar nebo vodu přiveďte v hrnci k varu, vhoďte zázvor, čili, přidejte sójovou omáčku, olej a víno. Vařte asi 15 minut.

  2. Očištěná játra, nakrájená na velikost sousta, vhoďte do vývaru, přikryjte poklicí a stáhněte teplotu na minimum. Po 10 minutách přidejte pak choi, vypněte sporák a nechte dalších 10 minut stát.

  3. Před podáváním přidejte jarní cibulku na kolečka. Případně osolte a dolaďte sójovou omáčkou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!