Čínská polévka s vepřovými játry
Recepty, PolévkySuroviny
- 0,8 l hovězího vývaru nebo vody
- 2-3 lžíce zázvoru, nakrájeného na jemné nudličky
- 1 čili paprička ptačí oko
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžička oleje z pražených sezamových semínek
- 2 lžíce vína Shao xing
- 200 g vepřových jater
- 1 hlávka zelí pak choi
- 2 jarní cibulky
- sůl
Postup Čínská polévka s vepřovými játry
Postup přípravy receptu
-
Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky, čili papričku na kousky. Vývar nebo vodu přiveďte v hrnci k varu, vhoďte zázvor, čili, přidejte sójovou omáčku, olej a víno. Vařte asi 15 minut.
Očištěná játra, nakrájená na velikost sousta, vhoďte do vývaru, přikryjte poklicí a stáhněte teplotu na minimum. Po 10 minutách přidejte pak choi, vypněte sporák a nechte dalších 10 minut stát.
Před podáváním přidejte jarní cibulku na kolečka. Případně osolte a dolaďte sójovou omáčkou podle chuti.