Kuřecí přírodní plátek se zelenými fazolkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 g kuřecích prsou
- zelené fazolky
- slanina nebo měkký salám (já dávám oboje)
- sojová omáčka
- mléko
- hořčice
- voda
- sůl
- pepř
- česnek sušený
- Grilovací koření
- Hladká mouka
Postup Kuřecí přírodní plátek se zelenými fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a osušíme, záleží jen na vás, jestli ho nakrájíte na plátky nebo na nudličky, dá se obojí.
Do misky nalijeme mléko, tak 200 ml, a přidáme koření (podle chuti) - já dávám grilovací koření, sušený česnek a popřípadě sůl a pepř, promícháme.
Do připravené směsi vložíme maso a necháme v lednici odležet, nejlepší je to nechat 24 hod. Občas taky nemám tolik času, tak to dám do lednice třeba na 30 min.
Připravíme fazolky (já kupuji celý mražený pytel a on mi v mrazáku vydrží dlouho a hodí se i k jiným jídlům). Fazolky nasypeme do misky, trochu osolíme a promícháme, nakrájíme slaninu nebo salám na malé kostičky.
Na rozpálené pánvičce orestujeme slaninu, salám a přidáme fazolky, promícháváme dokud nezměknou. Odležené maso opékáme na rozpálené panvičce 4 minutky z každé strany, poté přidáme sojovou omáčku, hořčici a podliji trochou vody, necháme 10 minut povařit.
Omáčku můžeme zahustit nebo nechat jen takhle jako sosík, to už záleží na každém. Podáváme s bramborem, nebo když uděláte více omáčky, můžete podávat s rýží, obojí mám vyzkoušeno a je to vynikající.