Cibulačka se žampiony, krutonky a parmezánem

Recepty, Polévky

Suroviny

3 velké červené cibule
hrst žampionů
1 l silného hovězího vývaru
3 krajíce chleba
50 g hoblinek parmezánu (nebo Gran Moravia)
pepř
sůl
olivový olej
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme cibuli pokrájenou na proužky a pokrájené žampiony. Mírně osolíme a orestujeme - pozor - nespálit.

  2. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme cca 15-20 minut. Mezitím nakrájíme chléb na kostičky a opečeme ho na oleji na pánvi dozlatova. Krutonky vyndáme a osušíme na papírové utěrce.

  3. Hotovou polévku dochutíme pepřem, rozdělíme na talíře a do každého přidáme petrželku, krutonky a hoblinky parmezánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!