Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- - 400 g syrových brambor
- - 400 g vařených brambor
- - 2 vejce
- - hrubá mouka dle potřeby
- - majoránka
- - sůl
- - stroužek česneku
- - zelí
- - mletý kmín
- - dvě větší cibule
- - uzené maso
Postup Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme první část brambor a nastrouháme je.
Druhou část brambor oloupeme a syrové brambory jemně nastrouháme, na cedníku necháme okapat a smícháme s uvařenou částí brambor, vejcem, kmínem, stroužkem česneku, majoránkou, osolíme.
Zahustíme moukou a zpracujeme v husté těsto. Knedlíky tvarujeme dvěma lžícemi, vždy je namočíme, aby se těsto nelepilo a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.
Mezitím si nakrájíme cibulku, část dáme do kastrolu.Osmahneme do zlatova a přidáme zelí, kmín a trošku podlijeme vodou, necháme povařit 30 min. Druhou část cibulky si osmahneme na pánvi a můžeme podávat s uzeným na talíř;-).