Chlebové jednohubky

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 cibule
1 menší mrkev
menší celer
70 g sádla
400 g staršího chleba
300 ml zeleninového vývaru
pepř
kmín
3 stroužky česneku
zelená petrželka
cibulka i s natí
200 g plátkové anglické slaniny
1 vejce (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle.

  2. Pak přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev.

  3. Za minutku přidáme na kostičky nakrájený chléb a promícháme.

  4. Zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby nevznikla kaše, ale pouze hustá hmota, ve které stále zůstávají kostky chleba v kuse. Spotřeba vývaru záleží od toho, jaký je typ chleba a jak je tvrdý.

  5. Potom přidáme kmín, česnek, pepř a zelené bylinky (petrželku, nať z cibule, pažitku atd.). Můžete přidat i 1 vejce, aby to drželo tvar, ale já nedávala. Dá se přidat různé koření, které máte rádi, třeba i chilli.

  6. Z ochucené hmoty uděláme válečky velikosti sousta, které obalíme v plátku slaniny a upečeme na plechu, na který jsme dali pečící papír. Můžeme poklást i tvrdým sýrem.

  7. Trouba je předehřátá na 180 °C a pečeme cca 30 minut. Prostě pěkně do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!