Chléb Nina
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 500 ml podmáslí
- 40 ml vody (v případě potřeby víc)
- 1 a 1/2 lžíce octa
- 2 lžíce oleje
- 3 lžičky soli
- 2 lžičky drceného/celého kmínu
- 750 g hladké mouky (500 g hladké světlé, 200 hladké špaldové, 50 g pšeničné celozrnné hladké - lze různě obměňovat)
- 1,5 lžičky (7g) - sušeného droždí
Postup Chléb Nina
Postup přípravy receptu
-
V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny.
Zvolíme program pro bílý chléb (u Ety - Klasik), hmotnost zhruba 1300 g, já jsem dala tmavou kůrku a před třetím kynutím jsem vyndala háky (zjistila jsem, že se to lépe upeče bez nich).