Chléb Nina

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

500 ml podmáslí
40 ml vody (v případě potřeby víc)
1 a 1/2 lžíce octa
2 lžíce oleje
3 lžičky soli
2 lžičky drceného/celého kmínu
750 g hladké mouky (500 g hladké světlé, 200 hladké špaldové, 50 g pšeničné celozrnné hladké - lze různě obměňovat)
1,5 lžičky (7g) - sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny.

  2. Zvolíme program pro bílý chléb (u Ety - Klasik), hmotnost zhruba 1300 g, já jsem dala tmavou kůrku a před třetím kynutím jsem vyndala háky (zjistila jsem, že se to lépe upeče bez nich).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!