Chléb cibulový

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

2 hrnky vlažné vody
1 lžička cukru krupice
1 droždí
3-4 cibule (záleží kolik kdo má rád)
2 lžíce oleje
2 lžičky kmínu
2,5 lžičky soli
5 lžic mléka
800 g hladké mouky
vajíčko na potření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív uděláme kvásek (vlažné mléko s cukrem a droždím).

  2. Mouku smícháme se solí, kmínem, přidáme kvásek, 2 hrnky vlažné vody, nakonec orestovanou cibuli. Vypracujeme těsto, necháme na teplém místě zakryté kynout.

  3. Po vykynutí rozdělíme na dvě části a ještě rozválíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem. Ještě tak asi na 15 min necháme kynout na plechu, mezi tím si rozehřejeme troubu naplno, pečeme asi tak 5 min, pak stáhneme na 180 stupňů.

  4. Šišky chleba potřeme rozšlehaným vajíčkem a ještě asi tak 2x v průběhu pečení potřeme, aby ta kůrka byla vypečená.

  5. Pečeme asi tak hodinu +-, to si musí člověk pohlídat, každému peče trouba jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!