Chatařský buřtguláš
Recepty, OmáčkySuroviny
- sušené houby
- salámnebo sekaná
- maďarský točený salám
- trochu brambor
- cibule
- česnek
- sušená paprika
- sůl
- hrubá mouka
- kmín
- pepř
- Masox
- trochu sádla
Postup Chatařský buřtguláš
Postup přípravy receptu
-
Než začneme vařit, namočíme si suš. houby do malého množství vlažné vody.
Na sádle osmahneme na malé kousky nakrájenou uzeninu. Po chvilce dáme nakrájenou cibulku (dost) a ihned trochu česneku. Po malé chvilce přidáme na kostičky nakrájené brambory (ne mnoho - jen aby se neřeklo) a okamžitě přidáme sladkou papriku. Promícháme a zalijeme vodou spolu s namočenými houbami.
Přidáme Masox a dáme trochu pepře a kmínu. Kdo má rád ostré může dát chilli. V trošce vody rozmícháme hrubou mouku spolu se solamylem. Provaříme a dosolíme. U nás se dosoluje česnekovou pastou.