Chatařský buřtguláš

Recepty, Omáčky

Suroviny

sušené houby
salámnebo sekaná
maďarský točený salám
trochu brambor
cibule
česnek
sušená paprika
sůl
hrubá mouka
kmín
pepř
Masox
trochu sádla

Postup přípravy receptu

  1. Než začneme vařit, namočíme si suš. houby do malého množství vlažné vody.

  2. Na sádle osmahneme na malé kousky nakrájenou uzeninu. Po chvilce dáme nakrájenou cibulku (dost) a ihned trochu česneku. Po malé chvilce přidáme na kostičky nakrájené brambory (ne mnoho - jen aby se neřeklo) a okamžitě přidáme sladkou papriku. Promícháme a zalijeme vodou spolu s namočenými houbami.

  3. Přidáme Masox a dáme trochu pepře a kmínu. Kdo má rád ostré může dát chilli. V trošce vody rozmícháme hrubou mouku spolu se solamylem. Provaříme a dosolíme. U nás se dosoluje česnekovou pastou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!