Česnekový chléb se škvarky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 300 g hladké mouky
- 200 g žitné chlebové mouky
- 300 ml vody
- 50 g mletých škvarků
- 1 pl sádla
- 1 kl cukru
- 1 kl soli
- 1 kl drceného kmínu
- 1 kl octu
- 7 g sušeného droždí
- 10 stroužků česneku
- 100 g škvarků
Postup Česnekový chléb se škvarky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si očistíme a utřeme česnek.
Do misky si dáme mouky, droždí, sůl, cukr, kmín, česnek a na sucho promícháme. Přidáme sádlo, mleté škvarky, vodu a vypracujeme těsto. Pomoučíme a necháme hodinu kynout. Vykynuté těsto dáme na vál, rukama vytvarujeme chleba, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pod vlhkou utěrkou necháme asi hodinu kynout (podle teploty v místnosti).
Troubu předehřejeme na 230°C, před vložením do trouby chleba potřeme vodou. Na 230°C pečeme 10 minut, snížíme teplotu na 180°C, potřeme vodou a pečeme ještě půl hodiny. Při poklepání můsí znít dutě.
Upečený chleba necháme na mřížce vychladnout.