Česnekový chléb se škvarky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g žitné chlebové mouky
300 ml vody
50 g mletých škvarků
1 pl sádla
1 kl cukru
1 kl soli
1 kl drceného kmínu
1 kl octu
7 g sušeného droždí
10 stroužků česneku
100 g škvarků

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme a utřeme česnek.

  2. Do misky si dáme mouky, droždí, sůl, cukr, kmín, česnek a na sucho promícháme. Přidáme sádlo, mleté škvarky, vodu a vypracujeme těsto. Pomoučíme a necháme hodinu kynout. Vykynuté těsto dáme na vál, rukama vytvarujeme chleba, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pod vlhkou utěrkou necháme asi hodinu kynout (podle teploty v místnosti).

  3. Troubu předehřejeme na 230°C, před vložením do trouby chleba potřeme vodou. Na 230°C pečeme 10 minut, snížíme teplotu na 180°C, potřeme vodou a pečeme ještě půl hodiny. Při poklepání můsí znít dutě.

  4. Upečený chleba necháme na mřížce vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!