Česnekové kuře po čínsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí čtvrtky
- 1 cm zázvoru nakrájeného na plátky
- 5-6 stroužků česneku nakrájeného na plátky
- 1/4 Kl mleté skořice
- 1 skořice celá
- 1/4 KL mletého pepře
- 3 kousky badyánu
- 1 Pl tmavého cukru
- 60 ml rybí omáčky
- 125 ml sojové omáčky
- 250 ml kuřecího vývaru
Postup Česnekové kuře po čínsku
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme plátky zázvoru, česnek, skořici, pepř, cukr, badyán, sojovou+rybí omáčku, kuřecí vývar. Vše dobře promícháme.
Omyté a osušené maso dáme do pekáče, přelijeme marinádou.
Pekáč uzavřeme poklicí nebo alobalem, necháme asi 2 hodiny odležet.
Po odležení dáme do vyhřáté trouby na 200°C pečeme přiklopené zhruba 50 minut. Pak sundáme poklici, nebo alobal a pečeme ještě asi 10-15 minut.