Česnečka s mozzarellou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2-4 bílky
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžíce majoránky
- 2 lžíce libečku
- 4 stroužky česneku
- opečený chleba nebo rohlík
- Mozzarella
Postup Česnečka s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Ze sádla a mouky připravíme světle zlatou jíšku, do jíšky přilijeme bílky a pilně mícháme, až nám vzniknou žmolky.
Ihned zalijeme vodou, dobře rozmícháme, přidáme bujónovou kostku, sůl a pepř. Asi 5 minut povaříme, přidáme rozmačkaný česnek, okořeníme majoránkou, tou nešetříme, dáme vrchovatou lžíci a nasekaný čerstvý nebo mražený libeček.
Odstavíme a můžeme podávat s osmaženým chlebem a mozzarellou.