Česnečka s mozzarellou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
2-4 bílky
1 kostka zeleninového bujónu
1 lžička soli
1 lžička pepře
1 lžíce majoránky
2 lžíce libečku
4 stroužky česneku
opečený chleba nebo rohlík
Mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. Ze sádla a mouky připravíme světle zlatou jíšku, do jíšky přilijeme bílky a pilně mícháme, až nám vzniknou žmolky.

  2. Ihned zalijeme vodou, dobře rozmícháme, přidáme bujónovou kostku, sůl a pepř. Asi 5 minut povaříme, přidáme rozmačkaný česnek, okořeníme majoránkou, tou nešetříme, dáme vrchovatou lžíci a nasekaný čerstvý nebo mražený libeček.

  3. Odstavíme a můžeme podávat s osmaženým chlebem a mozzarellou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!