Špalíky z telecí plece se smetanovým krémem s estragonem a s kapary

Recepty, Jiné maso

Suroviny

450 - 500 g telecí plece (odblaněné)
150 g anglické slaniny
1 šálek (200 g smetany ke šlehání 33%
2 - 3 lžíce polohrubé mouky
1 hrst estragonových lístků (cca 2 pol. lžíce sušeného)
1 - 2 lžíce nakládaných kaprlat
čerstvě mletý pepř (špetka podle potřeby)
120 g másla
3 - 4 červené šalotky
Příloha:
250 g (hrnek) rýže
1 kostka zeleninového vývaru
1/2 lžičky soli
1 - 2 hrsti čerstvých mátových lístků

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřáté máslo vložíme do hrnce na tenká kolečka pokrájené šalotky a jak zesklovatí, přidáme maso pokrájené na větší kousky (špalíky), anglickou slaninu pokrájenou na kostičky a opečeme ze všech stran.

  2. Pak zalijeme horkou vodou a přidáme pepř, sůl a necháme asi hodinu dusit, až maso změkne. Podle potřeby podléváme vařící vodou tak, aby kousky masa byly zakryté.

  3. Když maso změkne, vyndáme ho na vedlejší talíř a do šťávy nasypeme posekané lístky estragonu a kapary. vaříme do měkka (kapary).

  4. Nakonec podle potřeby ještě dosolíme a opepříme.

  5. Rýže: v hrnci rozpálíme máslo, nasypeme do něj propranou a osušenou rýži, mírně osmahneme a zalijeme dvojnásobným množstvím vařící vody, tedy dvěma hrnky.

  6. Přidáme kostku zeleninového bujónu, mátové lístky vcelku a dusíme pod pokličkou asi 15 - 17 minut, až rýže změkne.

  7. Servírujeme maso přelité omáčkou a rýži vedle...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!