Celozrnný višňový koláč s drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek celozrnné mouky
- ½ hrnku fruktopuru
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 2 žloutky
- 2 lžíce rozpuštěné stelly
- cca 250 g višní- (mohou být mražené)
- Na drobenku:
- 50 g hrubé mouky
- 50 g Stelly
- 60 g fruktopuru
Postup Celozrnný višňový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Mouku, fruktopur, prášek do pečiva nasypeme do mísy a vše promícháme. Přidáme žloutky, sůl, rozpuštěnou Stellu a rostlinné mléko. Vše společně promícháme a nalijeme do Stellou vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku.
Těsto poklademe višněmi a posypeme drobenkou, kterou uděláme ze Stelly, hrubé mouky a fruktopuru.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut.