Celozrnný višňový koláč s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek celozrnné mouky
½ hrnku fruktopuru
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 hrnek rostlinného mléka
2 žloutky
2 lžíce rozpuštěné stelly
cca 250 g višní- (mohou být mražené)
Na drobenku:
50 g hrubé mouky
50 g Stelly
60 g fruktopuru

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, fruktopur, prášek do pečiva nasypeme do mísy a vše promícháme. Přidáme žloutky, sůl, rozpuštěnou Stellu a rostlinné mléko. Vše společně promícháme a nalijeme do Stellou vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku.

  2. Těsto poklademe višněmi a posypeme drobenkou, kterou uděláme ze Stelly, hrubé mouky a fruktopuru.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!