Celozrnné špagety se zelenou omáčkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g celozrnných špaget
- Maso:
- 250 g kuřecího masa
- Omáčka:
- olivový olej
- 500 g cukety
- 2 stroužky česneku
- ½ pórku
- pepř
- kurkuma
- 125 g ricotty
- 200 ml vody z uvařených špaget
- sůl
- parmezán na posypání podle chuti
Postup Celozrnné špagety se zelenou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme špagety v osolené vodě se lžící oleje. 7-8 minut podle značky a návodu na obalu. Při cezení odebereme asi hrnek vody. Špagety necháme v teple (nechávám přikryté v sítku na hrnci).
Kuřecí maso nakrájíme na proužky a opečeme na oleji. Opepříme, přidáme cuketu nakrájenou na kolečka a nasekaný česnek, opečeme, posypeme lžící kurkumy. Asi po 3 minutách přidáme pórek nakrájený na kolečka.
Přibližně po dalších 3 minutách přidáme ricottu a přilijeme ½ vody z těstovin. Po rozpuštění ricotty přidáme vodu podle hustoty omáčky. Pokud se nám podaří přilét víc vody, necháme vyvařit, ale ne moc dlouho, aby nebyla cuketa rozvařená. Osolíme podle chuti.
Podáváme s nastrouhaným parmazánem, dají se i bez něj. Pokapeme trochou olivového oleje ještě na talíři.