Ovocný dort se Šmakounem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Na korpus:
150 g bezlepkové piškoty
40 g kokosového oleje
50 g másla
Na světlý krém:
400 g Šmakoun meruňka
250 g bílého jogurtu (Hollandia)
trošku vody (50 ml)
želatina cca 25 g (podle druhu a váhy suroviny s vodou)
Na želé:
500 g malin
voda na celkové množství 750 ml (cca 300 ml)
želatina cca 25 g (podle druhu a celkové váhy surovin)
30 g agávového sirupu

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: bezlepkové piškoty rozdrtíme, smícháme s máslem a kokosovým olejem a vtlačíme lžící do formy vyložené pečicím papírem.

  2. Světlý krém: jogurt a nastrouhaného šmakouna s vodou, rozmixujeme dohladka, přidáme 1/3 sirupu, smícháme se želatinou dle návodu a vlijeme na korpus. Kulatou misku obalíme potr. folií a vtlačíme do formy, aby se vytvořil důlek. Dáme do lednice na cca 2 hodiny vychladnout.

  3. Na želé: maliny svaříme s vodou, dosladíme sirupem a vmícháme želatinu dle návodu. Necháme zchladnout a vlažné vlijeme na krém (nejprve vyndáme misku, vychladíme cca 2 hodiny a podáváme).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!