Celozrnné řepné placky s uzeným pstruhem

Recepty, Ryby

Suroviny

Placky:
120 g uvařené oloupané červené řepy
100 ml vody
260 g hladké celozrnné (špaldové) mouky + na podsypání
špetka soli
olivový olej na potření
Na dokončení:
200 g uzeného pstruha (nebo jiné uzené ryby)
2 jarní cibulky
4 lžíce hustého bílého jogurtu
nastrouhaná kůra z 1 citronu
hrst čerstvého koriandru
špetka soli
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu nakrájejte na menší kousky a s 40ml vody rozmixujte na pyré.

  2. Pyré přendejte do mísy, přidejte sůl a mouku. Vypracujte husté těsto.

  3. Těsto rozdělte na 4 kusy, každý obalte v mouce a vyválejte na placku o průměru asi 22cm. Je-li těsto příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky.

  4. Každou placku z obou stran opékejte nasucho na pánvi. Po upečení ještě teplé potřete lehce olejem (nejlépe to půjde dlaněmi).

  5. Koriandr nasekejte nadrobno. V míse smíchejte koriandr s jogurtem, citronovou kůrou, solí a pepřem.

  6. Dipem potřete placky, navrch rozprostřete na kousky rozebranou rybu, posypejte nasekanou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!