Celozrnné řepné placky s uzeným pstruhem
Recepty, RybySuroviny
- Placky:
- 120 g uvařené oloupané červené řepy
- 100 ml vody
- 260 g hladké celozrnné (špaldové) mouky + na podsypání
- špetka soli
- olivový olej na potření
- Na dokončení:
- 200 g uzeného pstruha (nebo jiné uzené ryby)
- 2 jarní cibulky
- 4 lžíce hustého bílého jogurtu
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- hrst čerstvého koriandru
- špetka soli
- čerstvě mletý pepř
Postup Celozrnné řepné placky s uzeným pstruhem
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu nakrájejte na menší kousky a s 40ml vody rozmixujte na pyré.
Pyré přendejte do mísy, přidejte sůl a mouku. Vypracujte husté těsto.
Těsto rozdělte na 4 kusy, každý obalte v mouce a vyválejte na placku o průměru asi 22cm. Je-li těsto příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky.
Každou placku z obou stran opékejte nasucho na pánvi. Po upečení ještě teplé potřete lehce olejem (nejlépe to půjde dlaněmi).
Koriandr nasekejte nadrobno. V míse smíchejte koriandr s jogurtem, citronovou kůrou, solí a pepřem.
Dipem potřete placky, navrch rozprostřete na kousky rozebranou rybu, posypejte nasekanou jarní cibulkou.