Celerové karbenátky s tofu
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1/2 kusu většího celeru (nebo 1 kus menšího)
- 2 žloutky
- 100 g tofu - může být i uzené
- 1 kus sojového párku
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce Solamylu
- 2-3 lžíce kukuřičné strouhanky + na obalení
- sůl
- pepř
- řepkový olej (nebo slunečnicový olej na smažení)
Postup Celerové karbenátky s tofu
Postup přípravy receptu
-
Celer oloupeme, nakrájíme na větší kousky a dáme vařit do osolené vody asi na 10 minut.
Pak jej vychladíme a nastrouháme na hrubších nudličkách.
Na jemných nudličkách nastrouháme tofu a česnek, na maličké kostičky přihodíme nakrájený párek. Přidáme solamyl, kukuřičnou strouhanku, sůl a pepř. Vše promícháme.
Pomalu si zahříváme olej na smažení.
Namočenýma rukama tvoříme kuličky, které hned vkládáme do kukuřičné strouhanky.
V rukách natvarujeme do tvaru karbanátků a hned smažíme v horkém oleji. Raději je nepokládáme na desku, přilepily by se. Jsou skvělé. Křupavé a jemné.