Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven
Recepty, RybyPostup Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na plátky, litinový hrnec - Dutch-oven - vymažeme sádlem a máslem.
Dno poklademe plátky brambor, které osolíme a opepříme.
Očištěné cejny prořízneme asi co 2 - 3 mm až k páteři (viz foto). Tímto proříznutím se přeruší drobné kostičky, zůstane jen páteř a žebra.
Cejny osolíme a opepříme. Dáme do hrnce na brambory. Ryby pokryjeme další vrstvou brambor, kterou taky osolíme a opepříme.
Na brambory dáme zbytek másla a sádla.
Ducht-oven položíme na žhavé uhlí, na pokličku dáme taky žhavé uhlí.
Pečeme asi 40 minut.