Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven

Recepty, Ryby

Suroviny

cejni
brambory
sádlo
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, litinový hrnec - Dutch-oven - vymažeme sádlem a máslem.

  2. Dno poklademe plátky brambor, které osolíme a opepříme.

  3. Očištěné cejny prořízneme asi co 2 - 3 mm až k páteři (viz foto). Tímto proříznutím se přeruší drobné kostičky, zůstane jen páteř a žebra.

  4. Cejny osolíme a opepříme. Dáme do hrnce na brambory. Ryby pokryjeme další vrstvou brambor, kterou taky osolíme a opepříme.

  5. Na brambory dáme zbytek másla a sádla.

  6. Ducht-oven položíme na žhavé uhlí, na pokličku dáme taky žhavé uhlí.

  7. Pečeme asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!