Carpaccio z hovězí svíčkové

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g nejlépe pravé svíčkové (můžeme použít i falešnou jako já)
olivový olej
citronový pepř
citronovou kůru
chilli koření
rozmarýn
bazalka
směs koření Mexiko (Kotányi - Argentina)
nebo dle vlastní chuti

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý a krásný kousek masa potřeme olivovým olejem, necháme při pokojové teplotě cca hodinu odstát.

  2. Na potravinovou folii dáme směs koření, pomeleme citronový pepř, pomeleme chilli a nasekáme nadrobno pár snítek čerstvého rozmarýnu, bazalky, nastrouháme trošičku citronové kůry a pořádně vmasírujeme do masa.

  3. Zabalíme pevně do folie a dáme do horní police v lednici do druhého dne odležet - nejlépe cca 20-24 h. Před podáváním vložíme do mrazáku na 2 h. Krájíme na tenké skoro průhledné plátky ostrým nožem nebo na kráječi na maso.

  4. Solíme až na talíři, pokapeme olivovým olejem, můžeme pod carpaccio dat pár listů ledového salátu, jako přílohu podáváme bílé pečivo.

  5. Způsob servírovani je na každém (rajčata, salát, sýr parmezán... myslím že dle chutí cokoliv). To už je jedno, s čím to jíte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!