Carne con Salsa de Frutas

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

6 lžic rostlinného oleje
1 velká cibule, jemně nasekaná
1 kg vykostěného hovězího masa
nakrájeného na kostky
hrnek suchého bílého vína
1 hrnek hovězího vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
2 kdoule nebo 2 broskve
2 jablka
2 hrušky
2 velká rajčata,
cukr podle chuti
1 šálek smetany

Postup přípravy receptu

  1. Zpěnit na 4 lžících oleje cibuli, až je měkká. Přidat hovězí maso, osolit, opepřit a opéci do hněda ze všech stran. Podlít vínem a vývarem a dusit asi dvě hodiny. Podle potřeby dále podlévat.

  2. Na zbývající 2 lžíce oleje přidat ovoce, včetně rajčat. Vařit pár minut, za stálého míchání. Přidat trochu cukru, dle libosti. Omáčka by jinak mohla být docela kyselá.

  3. Uvařenou omáčku rozmixovat nebo propasírovat.

  4. Do pyré vmíchat smetanu a osolit.

  5. Uspořádat maso na talíři. Přelít omáčkou a podávat s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!