Vepřové maso s bambusovými výhonky, zázvorem a houbami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové řízky
sůl
mletý černý pepř
2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
2 lžíce olivového oleje
100 g žampionů
1 cibule
2-3 různobarevné papriky
2 cherry rajčátka
250 ml vývaru
1-2 lžíce sojové omáčky
1-2 lžíce škrobové moučky
2-3 lžíce bambusových výhonků

Postup přípravy receptu

  1. Řízky kuchyňsky upravené, nakrájíme na tenké proužky, které osolíme a opepříme.

  2. Prolisovaný česnek a oloupaný nastrouhaný zázvor smícháme s olejem. Touto směsí maso ochutíme a dobře promícháme a necháme odležet v chladničce asi 2 hodinky.

  3. Poté rozehřejeme pánev, vložíme do ní maso a opečeme ho ze všech stran.

  4. Přidáme nakrájenou cibuli a opékáme ji až do vysmahnutí šťávy.

  5. Potom vložíme papriky, nakrájené na nudličky, pokrájená rajčátka, žampióny, nakrájené na plátky. Podlijeme vývarem, zakápneme sójovou omáčkou a dusíme do měkka.

  6. Škrobovou omáčku rozmícháme ve 2 lžících studené vody. Za stálého míchání ji přilijeme k masu a povaříme asi 2 minuty.

  7. Bambusové výhonky slijeme a přidáme do pánve k masu a ještě pár minut restujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!