Chilli con carne od syna
Recepty, LuštěninySuroviny
- 800 g mletého hovězího masa
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 střední červená cibule
- 1 menší mrkev
- 2 velké stroužky česneku
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička kajenského pepře
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 2 plechovky krájených rajčat (800 g)
- 1 plechovka červených fazolí (400 g)
- 2 menší rajčata
- 300 ml hovězího vývaru (pokud nemáte domácí vývar, dejte vodu – hlavně ne bujónovou kostku)
- 1 velká kostička 80% čokolády
- 1 čerstvá chilli paprička
- 2 lžičky třtinového cukru
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup Chilli con carne od syna
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme cibuli, nastrouháme na hrubém struhadle mrkev, orestujeme. Přidáme pálivou papriku a malou pálivou papričku a nakrájený česnek, pak přidáme kajenský pepř, římský kmín, rajčatový protlak, vše dobře promícháme.
Na tuto směs přidáme maso, nadrobno ho rozmělníme a restujeme, až se zatáhne, přidáme na drobno nakrájené rajče, rajčata z plechovky, sůl a pepř a zalijeme vodou. Vaříme asi 25 minut.
Nakonec přidáme fazole z plechovky bez nálevu a vaříme asi 10 minut. Dochutíme čokoládou, citronovou šťávou a třtinovým cukrem.
Podáváme s rýží, já mám nejraději jasmínovou.