Chilli con carne od syna

Recepty, Luštěniny

Suroviny

800 g mletého hovězího masa
3 lžíce olivového oleje
1 střední červená cibule
1 menší mrkev
2 velké stroužky česneku
4 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička kajenského pepře
1/2 lžičky mletého římského kmínu
2 plechovky krájených rajčat (800 g)
1 plechovka červených fazolí (400 g)
2 menší rajčata
300 ml hovězího vývaru (pokud nemáte domácí vývar, dejte vodu – hlavně ne bujónovou kostku)
1 velká kostička 80% čokolády
1 čerstvá chilli paprička
2 lžičky třtinového cukru
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli, nastrouháme na hrubém struhadle mrkev, orestujeme. Přidáme pálivou papriku a malou pálivou papričku a nakrájený česnek, pak přidáme kajenský pepř, římský kmín, rajčatový protlak, vše dobře promícháme.

  2. Na tuto směs přidáme maso, nadrobno ho rozmělníme a restujeme, až se zatáhne, přidáme na drobno nakrájené rajče, rajčata z plechovky, sůl a pepř a zalijeme vodou. Vaříme asi 25 minut.

  3. Nakonec přidáme fazole z plechovky bez nálevu a vaříme asi 10 minut. Dochutíme čokoládou, citronovou šťávou a třtinovým cukrem.

  4. Podáváme s rýží, já mám nejraději jasmínovou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!