Cannelloni s mletým masem zapečené se sýrem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

8-10 ks cannelloni
400 g mletého masa -nejlépe doma mletého
konzerva oloupaných rajčat nebo čerstvá
15 dkg trdého sýra nahrubo nastrouhaného
1/2 červené papriky
1 vejce
2 PL olivového oleje
kečup -může být i ostrý
1 menší cibule
2 stroužky česneku
pažitka
sušený libeček
sůl
pepř mletý
(bylinky čerstvé nebo sušené:)
bazalka
rozmarýn nebo tymián

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 250°C, horkovzdušnou na 220°C.

  2. Do mísy dáme mleté maso, vejce, sůl, pepř, nadrobno nakrájenou papriku, propasírovaný stroužek česneku, libeček, pažitku a vše dobře promícháme. Cannelloni se nemusí předem uvařit a rovnou je touto směsí naplníme.

  3. Do zapékací nádoby dáme olej, na proužky nakrájenou cibuli, plátky česneku, půlku pokrájených rajčat, bazalku, rozmarýn a vše lehce osolíme. Na to položíme cannelloni. Zbytek pokrájených rajčat smícháme s kečupem, nalijeme na cannelloni a posypeme sýrem.

  4. Zapékací nádobu přikryjeme poklicí nebo alobalem, dáme do trouby a pečeme cca 30 minut. Po této době teplotu stáhneme na 220°C, horkovzdušnou na 200°C a cannelloni ještě dalších 15 minut dopékáme.

  5. Každá trouba peče jinak, takže raději kontrolujte, zda už povrch se sýrem dostává zlatavo-hnědou barvu, to jsou canelloni hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!