Cannelloni s mletým masem zapečené se sýrem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 8-10 ks cannelloni
- 400 g mletého masa -nejlépe doma mletého
- konzerva oloupaných rajčat nebo čerstvá
- 15 dkg trdého sýra nahrubo nastrouhaného
- 1/2 červené papriky
- 1 vejce
- 2 PL olivového oleje
- kečup -může být i ostrý
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- pažitka
- sušený libeček
- sůl
- pepř mletý
- (bylinky čerstvé nebo sušené:)
- bazalka
- rozmarýn nebo tymián
Postup Cannelloni s mletým masem zapečené se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 250°C, horkovzdušnou na 220°C.
Do mísy dáme mleté maso, vejce, sůl, pepř, nadrobno nakrájenou papriku, propasírovaný stroužek česneku, libeček, pažitku a vše dobře promícháme. Cannelloni se nemusí předem uvařit a rovnou je touto směsí naplníme.
Do zapékací nádoby dáme olej, na proužky nakrájenou cibuli, plátky česneku, půlku pokrájených rajčat, bazalku, rozmarýn a vše lehce osolíme. Na to položíme cannelloni. Zbytek pokrájených rajčat smícháme s kečupem, nalijeme na cannelloni a posypeme sýrem.
Zapékací nádobu přikryjeme poklicí nebo alobalem, dáme do trouby a pečeme cca 30 minut. Po této době teplotu stáhneme na 220°C, horkovzdušnou na 200°C a cannelloni ještě dalších 15 minut dopékáme.
Každá trouba peče jinak, takže raději kontrolujte, zda už povrch se sýrem dostává zlatavo-hnědou barvu, to jsou canelloni hotové.