Bylinkové karbanátky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého vepřového plecka
- 2 lžíce pšeničné krupice
- 1 vejce
- 1/2 lžíce koření do mletého masa
- 1 lžičku čerstvě mletého pepře
- sůl
- Bylinky:
- celá nať od jarní lahůdkové cibulky
- 2 hrsti rukoly
- 7 lístků medvědího česneku
- 4 listy česnekové trávy
- 1 větší stroužek česneku
- 3 větvičky kadeřavé petrželky
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup Bylinkové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do misky a smícháme jej s krupicí, vejcem a kořením.
Všechny bylinky nasekáme na drobno a dobře promícháme s masovou směsí. Tvoříme stejně velké placičky, obalíme ve strouhance a smažíme pomalu na oleji, aby se dobře propekly.
Pokládáme na papírové utěrky, aby se odsál omastek.