Burizony v karamelu – rychlé zobání bez lepku a mléka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 balíček neslazených burizonů (80 g)
25 ml vody
100 g cukru
kakao
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Cukr nasypeme do kvalitní pánve nebo hrnce se silným dnem a nepřilnavým povrchem.

  2. Zahříváme na mírném plameni a stále mícháme, až než se rozpustí na světlý karamel.

  3. Jakmile se rozpustí poslední zbytky krystalků cukru, přidáme po kapkách vroucí vodu. Voda musí být opravdu vřelá, jinak cukr vykrystalizuje zpět.

  4. Karamel po přídavku vody hodně pění, poté se znovu ustálí na jednolité hladké hmotě. V tu chvíli vsypeme burisony a důkladně promícháme tak, aby se všechny obalily. Karamel je slepí do větších hrudek.

  5. Hrudky přendáme na tác nebo plech a necháme ztuhnout.

  6. Po vychladnutí rozemneme v dlaních, čímž se oddělí jednotlivá zrníčka burisonů.

  7. Kromě této základní karamelové verze můžeme připravit i skořicové nebo čokoládové burisony – v tom případě současně s burisony vmícháme do karamelu lžičku skořice nebo holandského kakaa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!