Buchty

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g hladké mouky
1/4 l mléka
1 kostička droždí
100 g cukru
1 vanilkový cukr
1 dl oleje
3 žloutky
1 lžička soli
(nádivka dle chuti)
Tvarohová náplň:
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
vanilkový cukr
rozinky
rum (to všechno smícháme)
Maková náplň:
150 g mletého máku
200 ml mléka
100 g cukru
2 lžíce rumu
(mák - spaříme mlékem přidáme cukr a rum)

Postup přípravy receptu

  1. Z trošky vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek, necháme vzejít.

  2. Přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto, které dobře vypracujeme, aby nelepilo.

  3. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut v teple kynout.

  4. Pak těsto vyválíme na pomoučněném vále asi 1 cm silné, vykrájíme čtverečky, které naplníme nádivkou.

  5. Uděláme buchty, které vkládáme do vymaštěného pekáče.

  6. Mažeme je olejem, aby se neslepily a necháme 40 minut kynout.

  7. Pečeme 30-40 min při teplotě 150 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!