Buchta s rebarborou nebo jiným ovocem a drobenkou +++
Recepty, MoučníkySuroviny
- na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 230 g cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 200ml oleje
- 250 ml mléka
- 1 kg čerstvé rebarbory
- tuk na vymazání plechu
- mouku na vysypání plechu
- NA DROBENKU:
- 150 g másla změklého
- 100 g cukru krystal
- 150 g dětské krupice
- 200 g polohrubé mouky
Postup Buchta s rebarborou nebo jiným ovocem a drobenkou +++
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva krystalový a vanilkový cukr, vejce, olej, mléko.
Uděláme tuhé hladké těsto a rozetřeme ho na vymaštěný a vysypaný plech.
Na těsto rozložíme očištěnou na kousky nakrájenou rebarboru.
Máslo, cukr, krupici a polohrubou mouku důkladně prohněteme mezi prsty, vytvoříme tak drobenku a nasypeme jí rovnoměrně na rebarboru.
Pečeme v předehřáté troubě při 160°C dozlatova.