Buchta s rebarborou nebo jiným ovocem a drobenkou +++

Recepty, Moučníky

Suroviny

na těsto:
250 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
230 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 vejce
200ml oleje
250 ml mléka
1 kg čerstvé rebarbory
tuk na vymazání plechu
mouku na vysypání plechu
NA DROBENKU:
150 g másla změklého
100 g cukru krystal
150 g dětské krupice
200 g polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva krystalový a vanilkový cukr, vejce, olej, mléko.

  2. Uděláme tuhé hladké těsto a rozetřeme ho na vymaštěný a vysypaný plech.

  3. Na těsto rozložíme očištěnou na kousky nakrájenou rebarboru.

  4. Máslo, cukr, krupici a polohrubou mouku důkladně prohněteme mezi prsty, vytvoříme tak drobenku a nasypeme jí rovnoměrně na rebarboru.

  5. Pečeme v předehřáté troubě při 160°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!