Košíčky s parmazánovou krustou, nivou a hruškami

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

150 g hladké pšeničné mouky
50 g hladké žitné mouky
90 ml piva
125 g másla
2 oloupané hrušky nakrájené na kostičky
100 g hrubě nastrouhané gorgonzoly (nivy)
12 lžiček strouhanky
12 lžiček pomazánkového másla bez příchuti nebo bylinkového
100 g másla
cca 2 hrsti strouhanky
4 lžíce strouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Studené máslo nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto.

  2. Papírové košíčky vložíme do plechu na muffinky. Skleničkou vykrájíme kolečka trochu větší než je spodní průměr muffinek a vtlačíme do košíčků, aby těsto sahalo ke krajům.

  3. Na dno každého nasypeme lžičku strouhanky, asi lžíci hrušek a položíme lžičku pomazánkového másla.

  4. Posypeme drobenkou a pečeme na 180°C asi 25 minut, dokud okraje těsta a drobenka nezezlátnou. Podáváme jako chuťovku k vínu a pivu nebo k večeři.

  5. Drobenka: strouhanku v míse ručně smícháme s parmazánem a Herou, dokud nevznikne drobenka podobná té na koláče. V případě potřeby přidáme strouhanku nebo máslo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!