Košíčky s parmazánovou krustou, nivou a hruškami
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 150 g hladké pšeničné mouky
- 50 g hladké žitné mouky
- 90 ml piva
- 125 g másla
- 2 oloupané hrušky nakrájené na kostičky
- 100 g hrubě nastrouhané gorgonzoly (nivy)
- 12 lžiček strouhanky
- 12 lžiček pomazánkového másla bez příchuti nebo bylinkového
- 100 g másla
- cca 2 hrsti strouhanky
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
Postup Košíčky s parmazánovou krustou, nivou a hruškami
Postup přípravy receptu
-
Studené máslo nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto.
Papírové košíčky vložíme do plechu na muffinky. Skleničkou vykrájíme kolečka trochu větší než je spodní průměr muffinek a vtlačíme do košíčků, aby těsto sahalo ke krajům.
Na dno každého nasypeme lžičku strouhanky, asi lžíci hrušek a položíme lžičku pomazánkového másla.
Posypeme drobenkou a pečeme na 180°C asi 25 minut, dokud okraje těsta a drobenka nezezlátnou. Podáváme jako chuťovku k vínu a pivu nebo k večeři.
Drobenka: strouhanku v míse ručně smícháme s parmazánem a Herou, dokud nevznikne drobenka podobná té na koláče. V případě potřeby přidáme strouhanku nebo máslo.