Obří zelené pelmeně s úplně jinou náplní
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 200 g baby špenátu
- 2 vejce
- 3 PL olivový olej
- špetka soli
- voda
- máslo na osmažení
- Na náplň:
- 200 g Ricotty
- 100 g Fety nebo Balkánu
- 100 g sušených rajčat v oleji
- 1 stroužek česneku
- nasekaná čestvá bazalka
- sůl
- pepř
- Na přeliv:
- česnekové máslo (viz poznámka)
- slanina
Postup Obří zelené pelmeně s úplně jinou náplní
Postup přípravy receptu
-
1. Špenát spaříme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu,nasekáme na velejemno. Z něj a dalších, výše uvedených surovin (krom másla) uhněteme těsto.
Množství vody neuvádím záměrně (já použila ani ne 1dcl), záleží na tom, jak mouka bude pít a také, jak moc jste vymačkali vodu ze špenátu. Těsto by mělo být tužší a nemělo by se lepit - asi jako nudlové.
Pokud je tuhé moc, přidáme vodu, pokud málo, přidáme mouku.
Takto vypracovené těsto dáme na cca 1 hodinu odpočinout do lednice.
Rajčata vytáhneme z oleje, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Smícháme s ricottou a fetou, prolisovaným stroužkem česneku a nasekanou bazalkou.
Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
Těsto z lednice rozdělíme na několik částí a vyválíme tak, aby bylo co nejtenčí.
Větší sklenicí vykrajujeme kolečka, která plníme připravenou náplní - doprostřed kolečka dáme necelou lžíci náplně, přehneme a okraje k sobě přitlačíme prsty.
Pelmeně vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
Vyjmeme je děrovanou naběračkou.
Na pánvi rozehřejeme máslo a pelmeně smažíme dozlatova.
V další pánvi nasucho opražíme nadrobno nakrájenou slaninu, když je křupavá, přidáme několik lžic česnekového másla a necháme rozpustit.
Pelmeně na talíři přeléváme máslem se slaninou a podáváme.